Bilder från gårdagens workshop

Igår höll alltså jag och Anna vår tredje workshop här i Stockholm och vi hade en underbar dag och det var en jätterolig grupp! På de andra workshoparna har vi varit mellan 20-25 personer, men igår var vi en mindre grupp vilket gav utrymme för att prova fler olika recept och självklart mer provsmakning :)
Workshopen sponsrades av Risenta, Proteinbutiken, Lindahls Mejeri och Sweet Leaf och vi hade otroligt mycket roliga ingredienser att baka med. Tack för att vi fick baka med era produkter!!

Förutom att baka med vassle och casein proteinpulver så testade vi även ris-, hampa- och ärtprotein. Ärtprotein är riktigt bra att baka bröd och pizzabottnar med!

Vi började workshopen med att alla fick berätta lite om sig själva och sedan gick vi igenom de olika typerna av proteinpulver och mjölerna vi skulle använda.

Vi började med att göra protein cheesecakes (de behövde längst tid i ugnen) och fortsatte sedan med proteinmuffins, proteinbrownies, proteinbröd, proteinbars/tryfflar och till sist proteinpizza.

Botten till cheesecake
Fyllningen klar!
Och lite snygga chokladswirls…
Proteinbars in the making
Ingen workshop utan jordnötssmör :)
Annas low carb cookie dough fudge bars
Någon som kan gissa vad nedanstående recept är för något? Anna gillar att rita sina recept medan jag skriver istället :)
Hampa proteinbars
Jag slängde ihop en sats med äpple & kanel proteinmuffins och de blev så himla kletiga och goda!! Så klart så skrev jag inte ner receptet utan höftade hej vilt. Däremot så lyckades jag återskapa dem idag så receptet kommer i morgon.
Alla deltagare fick själva skriva ner det de experimenterade fram, vissa saker blev fantastiska och andra mindre bra, men det är det som är så kul. Man måste prova sig fram och testa vad som funkar!
Proteinpizza 
Annas och min mini cheesecake med banan och nutella-smak
Jag testade att göra blåbärs proteinbollar och de blev faktiskt lyckade. Jag ska försöka återskapa receptet igen!

Efter ca 4 timmars bakande hade vi en massa godsaker att testa och vi satte oss alla ned vid bordet för att provsmaka.

Små mini proteinbröd
Proteinbars

Vi var alla superhungriga när vi satte oss, men det värsta med proteinrik mat är att man blir mätt så snabbt. Vi hamnade i värsta matkoman och jag fick knappt ner en bit till så det blev en hel del kvar att ta med hem.

Tack till alla deltagare, det var så kul att baka med er! Vi har ännu inte satt något datum för en ny workshop men jag tror att vi kommer ha en i höst/vinter….jag återkommer så klart om/när datum är spikat.

Svett & etikett och sneak peak på Nathalie

Jag kom hem från dagens ”Protein cooking workshop” för några timmar sedan och jag är fortfarande helt proppmätt! Det var en riktigt rolig dag och det skapades många otroliga recept! Vi skrev inte ner några recept utan alla experimenterade hej vilt, men jag lyckades få ihop ett recept på äpple & kanel muffins som blev grymt så det kommer jag dela med mig av i morgon, då kommer också bilder från dagen.

Idag tänkte jag däremot tipsa om ett riktigt roligt program som ni bara måste se på! Jag tänker alltså inte, till skillnad från vad rubriken till inlägget kanske kan låta som, ge er tips på träning eller hur man ska bete sig i gymet….Jag såg det här programmet i förrgår och jag skrattade högt många gånger!! Det ger en (lite komisk) insikt i hur det är att tävla i Fitness och Bodybuilding och jag ser fram emot att se på kommande avsnitt då huvudpersonen ska testa andra sporter.

bild från www.svtflow.se

Programledaren Kalle Zackari Wahlström testar olika träningsformer och kastar sig handlöst in i nya utmaningar varje avsnitt. Han marscherar med fallskärmsjägare, dansar med hiphopare, lyfter atlasstenar med sveriges starkaste män och tävlar i crossfit. Träning är att göra kroppen trött. Följ Kalle från träning till tävling genom åtta fysiskt krävande aktiviteter.

Jag och Marie Ewers, som tävlade på Luciapokalen 2013 är med i en sekund i slutet, även Hanna som också var med i team Proteinbutiken och tävlade. Filmen kan ni titta på HÄR.

Apropå tävling så är det idag endast två veckor till Nordic Grand Prix i Globen där Nathalie ska tävla i bikini och hon är precis i fas! Hon har dietat i ca 12-13 veckor och kämpat otroligt bra.

Det är alltid svårt första gången man tävlar eftersom man inte vet hur kroppen ska svara, kännas och se ut och det är svårt att veta hur man ska hantera alla känslor som dyker upp under veckorna. Det är därför jag tycker det är så kul att vi har ett team, alla kan vädra sina tankar på vår Facebook-grupp och man har tjejer och killar runt omkring sig som går igenom samma sak. Jag rekommenderar verkligen alla som funderar på att tävla att ha människor runt omkring sig som förstår vad man håller på med, det underlättar enormt!
Nu är det inte så mycket ändringar innan vi lägger upp hur sista veckan innan tävling ska se ut, men just nu tror jag inte att vi kommer göra så stora förändringar.

Är det några av er som ska till Globen och titta?

Stockholm 26: april Protein Pow & Tasty Health Workshop

Då var det dags igen för vårens proteinbaknings workshop med mig och Anna från Protein Pow! Förra årets workshop var fenomenalt rolig (bilder hittar ni här) så vi bestämde oss att köra en till nu i vår.

På workshopen kommer vi att gå igenom grunderna för att baka med protein och olika mjöler och vi kommer att baka egna proteinbars/bollar, protein cheesecakes, muffins och om tiden räcker till (tiden går fort när man har roligt) kommer vi göra kakor och proteinbröd. Förutom att baka med de vanligare proteinpulvrena whey och casein kommer vi testa både hampa och ärtprotein.

Workshopen är sponsrad av Proteinbutiken, Risenta och Lindalhs och förutom att testa sponsorernas produkter kommer vi även baka med en massa färska ingredienser som frukt, grönsaker och bär. Självklart har vi fixat ihop en härlig goodiebag med ingredienser så att ni kan fortsätta experimentera hemma.
Workshopen kommer äga rum den 26:e april mellan klockan 12.00-16.30.

Adressen är:
Bygdegården Anna Whitlocks skolkök
Eriksbergsgatan 8B
102 45 Stockholm

Biljetter köper ni via Paypal HÄR och priset är 1200 kr. Det finns endast 15 platser så det är först till kvarn som gäller. Så länge det går att köpa biljetter finns det biljetter kvar. Har du några frågor är det bara att maila mig på info@tasty-health.se eller Anna anna@proteinpow.com.

Vi ses i april!!