Meat free monday – lite tips på vegetariska rätter

Hur mycket jag än älskar kyckling, kött och fisk är det riktigt roligt att variera kosten och laga vegetariskt då och då.
Jag var faktiskt vegetarian en period i gymnasiet efter att jag gjorde ett specialarbete om plågsamma djurförsök. Jag fick låna en video av ett företag som jobbade med de här frågorna och efter att ha tittat på den kunde jag inte förmå mig att äta kött längre. Jag kunde ingenting om kost vid den här tiden och de flesta av mina måltider bestod av pasta, färdigköpta morotsbiffar och ketchup….inte mycket näring jag fick i mig där inte!
Det höll i något år men när jag började träna mer kände jag att jag att jag inte fick i mig allt jag behövde och jag introducerade mer fisk och ägg och sedan även kyckling och kött.
Nu för tiden äter jag mycket magra mejeriprodukter, fisk, kyckling, ägg och fisk för att få i mig protein, men jag äter mer än gärna vegetarisk ett par ggr i veckan för variation. Jag gillar quorn som alternativ till kyckling och köttfärs och även mycket bönor och linser.

Till skillnad mot vad många tror så kan man definitivt få i sig allt protein man behöver genom att äta en vegetarisk kost, det gäller bara att man läser på lite om näringslära och de olika vegetariska proteinrika livsmedlen.

Här kommer lite tips på vegetariska (och hyfsat proteinrika) rätter:

Trevlig måndag! :)

Comments

  1. says

    Hur får du till macros? Jag vill ju äta 30-34 gram protein per måltid? Jag tycker att det blir en utmaning om jag inte lägger till lowcarb bröd eller börjar hinka äggvita:) Lägger jag till för mycket bönor mm så går jag ju över mina kolhydratsmacro:) Skratt!:) Kram bästa fina coachen

  2. says

    Oj vad kul med pizza på blomkålsbotten. =) Tycker att meat free monday är ett väldigt bra koncept som betyder mycket för miljön världen över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *