Tiramisu proteinparfait

Har varit en jobbig helg då jag haft dåligt med energi och den mesta av tiden gick åt till att träna, äta och vila :-) Formen blir bättre och bättre, vilket är ett bra besked på att det jag gör funkar.

Annars har jag tränat en kund, skrivit kostupplägg till online-kunder, hyrt filmen ”Afghan Luke”(som var riktigt dålig så ingen jag kan rekommendera), och myst med min sambo och våra busiga hundar. Och så har jag stökat runt i köket såklart! Det har blivit både zucchini-chips, lyxiga proteinpraliner (som jag självklart kommer dela med mig så småningom) och denna: Protein tiramisu! Jag såg ett liknande recept på en annan av mina favoritbloggar ”Sprint 2 the table” och var bara tvungen att göra min egen version. Det blev fantastiskt gott! Passar perfekt som återhämtning efter träning, lyxigt att komma hem helt slut och veta att denna väntar i kylskåpet :-) Funkar även som mellanmål eller efterrätt.

Tiramisu proteinparfait
1 port
Choklad/rom-lager: 
1dl havregryn (ca 40g)
0,5 dl kallt kaffe
1 kapsyl arraksarom
1 krm vaniljpulver
1/2 msk kakao
1/2 msk stevia strö
0,25 dl mjölk eller vatten
Vanilj/apelsin-lager: 
100g lättkesella
100g minikeso
1 msk cream cheese light
2 msk (ca 10g) whey eller casein proteinpulver vanilj
1 msk stevia strö
1 tsk rivet apelsinskal
1/2 msk saft från apelsin

1. Blanda havregryn, kaffe, stevia strö, kakao, arraksarom och vatten (eller mjölk) i en skål. Täck över och låt stå minst 2 timmar i kylen så att havregrynen sväller och suger åt sig vätskan.

2. Blanda alla de övriga ingredienserna med en stavmixer till en slät kräm.
3. Ta ut havregrynsblandningen ur kylen. Varva blandningen med kesella/keso-krämen i ett fint glas, riv över lite apelsinskal och ev lite sockerfri mörk choklad och servera på en gång!
Näringsvärde per portion:
379 kcal
41 g protein
34g kolhydrater
8g fett

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *