Nyttig morotsmuffins med vaniljfrosting

Den godaste morotskakan jag någonsin ätit (hittills) var från Amy’s Bread i New York. Jag hade turen oturen att bo bara några kvarter från deras butik i Chelsea Market när jag pluggade och jobbade där, och efter att ha smakat deras morotskaka blev det säkert ett par besök i månaden för att köpa med mig deras gudomliga bakverk. Det var tur att man rörde sig så mycket varje dag (jag tog säkert 5 dansklasser varje dag) annars hade de där morotskakorna satt sina spår runt midjan! Jag menar, en fluffig och saftig morotskaka fullproppad med fett och socker och sedan en krämig cream cheese-frosting på det…det kan ju inte slå fel!

Nuförtiden äter jag väldigt sällan ”riktiga” bakverk, dels för att jag är känslig mot gluten, dels för att jag inte vill äta sånt då det triggar igång mitt sötsug. Jag äter hellre sånt som ger min kropp bra näring och håller blodsockret stabilt.

Jag kan inte påstå att dessa morotsmuffins smakar lika gott som de från Amy’s Bread, men med tanke på att faktiskt innehåller nyttiga ingredienser, kommer de inte långt efter!

Nyttiga Morotsmuffins med vaniljfrosting

9 st

Receptet modifierat från detta
Till muffinsen:
2,5 dl havremjöl
2 skopor (2x30g) vanilj vassleproteinpulver (jag använde detta)
2 tsk kanel
1 krm kardemumma
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
0.5-0.75 dl Stevia strö
4 äggvitor
1 liten burk (125g) morotspurée typ Semper banrmats-burkar
110 g vatten (ev någon msk mer om smeten är för tjock)
2 msk finriven morot
Frosting:
1/2 paket 5% cream cheese
50 g lättkesella
1 msk sukrin melis (sockerfritt florsocker)
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk casein vanilj (jag använde detta)
Valfritt: några droppar citronjuice
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda torra och blöta ingredienser för sig och rör sedan ihop på till en slät smet. Häll i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Övergrädda inte!! Låt svalna.
3. Blanda ingredienserna till frostingen. Klipp av hörnet på en plastpåse och tryck i en sprits, se till att det är tätt vid kanterna så att ingen frosting ”läcker ut”. Tryck ut lite frosting på varje muffins och servera!
Utan frosting kan du frysa muffinsen och ta fram vid behov. De här kan du (utan frosting) ha med dig och äta som mellanmål, varje muffins innehåller 81 kcal, 8 g protein, 8 g kolhydrater och 1 g fett!! Det kan man ju bara inte säga nej till :-)

Comments

 1. Anonymous says

  Kan man använda något annat om man ej har proteinpulver hemma? har bara chokladsmak och det känns inte helt rätt

 2. Isabella Nordin says

  Hel fantastisk sida med så mycket läckra recept att man vill pröva allt på en gång! Så himla perfekt för mig som godisråtta som vill sluta med socker men har haft så svårt fram tills nu. Du är ju helt fantastisk. Kommer ju gå som en dans att bli av med de sista (många) kilona med alla dessa smaskiga recept, kommer ju aldrig vilja ha ett annat kostupplägg. Inte ens titta åt en godisbit till. :) Tack för att du finns och vill dela med dig av allt du hittar på med spännande och nyttiga recept!

  • says

   Tack så mycket :)
   Jag är själv en godisråtta så det är härligt att man kan äta goda grejer som ändå är nyttiga.
   Det är klart att det kommer gå galant och med recept från bloggen kommer du aldrig behöva äta godis igen 😉

 3. says

  Är proteinbuktikens proteinpulver det godaste? Jag använder nu mmsports vanilj när jag bakar och jag tycker inte riktigt det ger en god vaniljsmak, är det stora skillnader? för annars är ja nöjd med dom andra smakerna därifrån liksom. men just när ja ska göra som frosting oså blanda de med kesella så har de en dålig vaniljsmak. tacksam för svar!

  • says

   Hej!
   Visst är det skillnad i smak på de olika märkena och alla har ju olika smak. Jag gillar verkligen Proteinbutikens vaniljsmak men det finns säkert andra som är bra också. Vissa vaniljpulver har en liten kemisk och nästan sliskig vaniljsmak men Proteinbutikens är jättegod :)

  • says

   Ja, men casein gör att frostingen blir tjockare så du måste ha i mer vassle, alternativt ha i något mer som gör frostingen tjockare…tex kokosmjöl eller kanske philadelphiaost…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *