Helgmys, morotskakabollar och fiffigt tips

Det har åter igen gått lite för många dagar sedan jag uppdaterade bloggen. Jag sitter i skrivande stund och jobbar med den nya designen på bloggen som kommer vara modernare, snyggare, mer lättnavigerad och innehålla ett sökbart receptregister….äntligen! Jag vet att det kan vara lite svårt att hitta recept i det ”register” som finns nu, så det nya kommer innehålla klickbara bilder på alla recept och det kommer att gå att söka efter tema mm. Jag längtar verkligen tills den ”nya” bloggen är klar men det kommer dröja ett litet tag eftersom det tar tid att sitta och pilla med att föra över alla gamla recept och innehåll till den nya. Men det är på g!

Idag har jag varit tvungen att jobba framför datorn hela dagen, men jag tog mig tid att fixa en lyxfrukost som idag bestod av Lindahs hallonkvarg, fruktssallad, nötter, Havre & kesella-frallor, kalkon, mager ost, grönsaker och såklart kaffe med hemgjord cashewmjölk. Jag älskar långfrukost på helgen!!

Jag prenumererar själv inte på några dagstidningar, men mamma ringde och berättade att det var en notis om Pressology i SvD Perfect guide. Kul! Nästa vecka står jag i butiken på tisdag och onsdag så har ni vägarna förbi så vore det kul om ni kom in och hälsade :)

Mellan jobb med bloggen, online-kunder och receptskrivande till Tasty Health-appen så måste man ju äta (läs fika…he he) och favoritsnackset just nu är de här morotskaka proteinbollarna, så enkla att slänga ihop och smakar nästan precis som en mjuk och saftig morotskaka!

Morotskaka proteinbollar
1 sats, ca 10-15 bollar (beroende på hur stora du gör dem)

ca 100 g mandlar
10 dadlar
1 dl finriven morot
1 skopa whey complete vanilj
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma

1. Ha i alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills det blir en deg (ha i mer mandlar eller proteinpulver om degen är för blöt) och rulla till bollar. Rulla i kokos och förvara i kylen.

Apropå snacks så måste jag bara tipsa om den här fiffiga muggen som jag fick av min kollega Petronella på min födelsedag.

Det är en mugg i hård plast med skruvlock från Saga form och i locket kan man förvara granola, nötter eller frukt/bär. Perfekt till overnight oats, kvarg/keso eller yogurt om man, som jag, inte gillar att müslin/granolan eller nötterna blir blöta eller sega av yoghurten/kvargen. Mycket fiffigt!! Jag tror de finns att köpa på Cervera och liknande affärer och jag ska köpa på mig några stycken så man kan förbereda overnight oats för ett par dagar som jag kan ha med till mellanmål på jobbet.

Nej nu är det dags för sen middag, idag blir det lamm ytterfilé med myntasås (lättkvarg, färsk mynta, vitlök och örtsalt) och ugnsbakade rotfrukter.

Ha en fin lördag kväll mina vänner!

Comments

 1. Anonymous says

  hej!

  jag vet inte om man får önska recept, men ett recept på sunda chokladbiskvier vore en dröm! :)

  Ha det bra :)

 2. Anna says

  Hej Sanna! Du har fått mig beroende av smöraromen från Iherb och nu när jag skulle beställa ny möttes jag av dystra nyheter: Den är slut och dessutom verkar de inte ha planer på att ta in den igen! Vad gör man nu? I-landproblem deluxe! Kram och tack för din underbara blogg!

 3. Alexandra says

  Vi är fyra elever på Umeå Universitet som bedriver ett entreprenörsprojekt om att skapa en affärsidé. Vår produkt gör att du som tillverkar jucier och/eller smoothies kan behålla dess färg, smak samt hållbarhet mycket längre – helt utan tillsatser! För att förverkliga denna produkt behöver vi DIN hjälp med att besvara nedanstående frågor.

  Tack på förhand!

  https://docs.google.com/forms/d/1lrRqzKoFiatztfsejt7Yl2yTHGLtEaBz2bUK0Klyu94/viewform?usp=send_form

 4. Anonymous says

  Hej!

  Du brukar tipsa om att du använder äpplemos från Urtekram. Det innehåller ingen konserveringsmedel och inga tillsatser, bara äpple.
  Jag bakar ganska sällan och använder då bara lite äpplemos om det används (bakar inte så stora bakverk i taget).
  Jag undrar om äpplemoset blir dåligt, kanske möglar tom, om det står öppet ett tag iom att det inte innehåller några tillsatser. Är det bättre att köpa äpplemos från ica utan tillsatt socker? om man bakar sällan och inte har tid att göra eget.

  tacksam för svar!
  Anna

  • says

   Hej Anna!

   Om jag inte minns fel så håller det äppelmoset ett par veckor (tror jag haft det i kylen i ca 4 veckor nu utan att det möglat) i kylen efter att man öppnat burken. Du kan ju alltid dela upp burken i mindre portioner och frysa in det du inte använder :)

 5. Caroline H says

  Tips på ”tema” i din nya blogg – On Go. Dvs frukostar, mellanmål och luncher….
  kanske t o m middagar att ta med då man är på språng. Förberedda hemma o kan ätas t ex i bilen alltså. Tack för en fantastisk blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *