Äpple & kanel brödpudding med vaniljkräm

Jag har alltid gillat att göra nyttiga varianter av klassiska recept, och framförallt amerikanska bakverk. Jag vet inte varför, men USA har alltid lockat mig och det var väl antagligen därför jag flyttade dit när jag var 22 år. Jag gillar de där maffiga bakverken och maträtterna, mixen av olika matkulturer och smakkombinationer. Bananbröd, peanut butter cup blondies, cinnabon-pannkakor och Blueberry cornbread muffins är några av de många recept jag gjort som är USA-inspirerade och fler recept kommer det bli!

I morse kände jag för att göra något annorlunda och kom ihåg en bild jag såg på Pinterest för några dagar sedan på ”Bread pudding”. Klassikern är gjort på ägg, mjölk, socker, vitt bröd och oftast valnötter och torkad frukt som russin. Mina macros hade inte räckt så långt om jag åt den varianten på brödpudding så jag gjorde en egen variant!
Jag hade bara brödet Nystart från Carb Zone hemma, som ibland kan smaka lite svampigt, så det blir nog ännu godare med ett fullkornsbröd eller hembakt bröd….kanske mitt Pumpkin Coconut protein bread eller Banana bread? Hur som helst så var det en rolig variant till min vanliga frukost som just nu brukar bestå av omelett med grönsaker och någon form av frukt. Det går i perioder det där men jag gillar att testa nya saker så att man inte tröttnar….


Äpple & kanel brödpudding med vaniljkräm
1 port

1 skiva Nystart, eller valfritt bröd
1 ägg
4 msk osötad mandelmjölk
1,5 msk osötat äppelmos
1/2 rött äpple (50g) , tärnat
1/2 tsk vaniljarom
1 tsk kanel
1/2 msk stevia sötströ

Vaniljkräm:
50 g lättkvarg
1/2 skopa (10g) whey complete vanilj
0,5 dl mandelmjölk

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skär brödet och äpplet i tärningar och lägg i en smord ramekin eller liten ugnsform.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, vaniljarom och sötning med en visp och häll blandningen över bröd och äpple. Ställ in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter eller tills äggblandningen stelnat. Jag satte på grillfunktionen sista minutrarna för att få en krispigare yta.
4. Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen och häll över brödpuddingen.

Näringsvärde per portion:
265 kalorier
19 g kolhydratr
27 g protein
10 g fett

Comments

 1. says

  Mums vad gott det här ser ut. Jag kikar in på din blogg flera gånger i veckan och älskar allt gott som du delar med dig av här och tänkte passa på att fråga om du kan försöka dig på att göra en nyttigare variant av Starbucks pumpkin spice latte? Jag har cravings efter denna höstiga kaffedryck och jag tror du är rätt tjej för uppdagret 😉

 2. says

  Hej!

  Vet du var man kan få tag på StirFry light spray i Sverige? Stockholm?
  Har googlat som en tok, men helt utan framgång.
  Otroligt tacksam för snabbt svar då jag ska till stockholm på lördag förmiddag.

  Allt gott
  Antonia
  antonia@weleen.se

 3. Anonymous says

  Alltså du är ju helt fantastisk! Underbar blogg från insidan och ut! Jag undrar ifall du kunde göra någon sammanställning om bra ”Bas” proteinpulver att ha hemma? Använder du alltid whey complete vanilj för att du tycker att det smakar godast? Jag har köpt några nitlotter till proteinpulver tidigare, och skulle gärna få tips av någon som har så bra smak som du! Kram Julia!

  • says

   Tusen tack :)
   Det proteinpulver jag använder mest är Whey complete, främst för att det smakar bra. Vaniljsmaken är bra eftersom den passar bra till bär och frukt, vill man ha chokladsmak är det ju bara att tillsätta kakao :)
   När det kommer till casein så älskar jag Optimum nutritions 100% casein….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *